Loading...

Golden Prima Travel

Sebelum melakukan perjalanan, perkara pertama yang harus anda sediakan adalah alat pengangkutan yang akan anda gunakan mengikut keadaan dan keperluan perjalanan anda, sama ada anda ingin menggunakan kenderaan persendirian atau pengangkutan awam, baik darat maupun udara. Oleh itu, jika anda ingin melakukan perjalanan menggunakan pengangkutan darat, maka anda boleh menggunakan perkhidmatan pengangkutan Golden Prima Travel. Perkhidmatan pengangkutan perjalanan mempunyai banyak kelebihan berbanding pengangkutan darat yang lain, seperti menggunakan sistem ulang-alik sehingga memudahkan penumpang hanya menunggu di rumah, kapasiti kereta tidak terlalu sesak sehingga lebih selamat ketika dalam perjalanan, dan waktu perjalanan lebih cepat daripada bas. . Golden Prima Travel boleh menjadi pilihan alternatif anda. Golden Prima Travel mempunyai 2 pejabat cawangan yang terletak di Jakarta yang terletak di Jln. Industri Jababeka No. 2 (di depan Medirossa Hospital) Pasirsari Cikarang Selatan, dan Yogyakarta yang terletak di Jln. Raya Jogja - Solo KM. 16 (di depan Candi Prambanan) Bokoharjo Sleman Yogyakarta. Terdapat dua laluan perjalanan, iaitu satu rute: Jakarta - Tol Cipali - Cirebon - Bumiayu - Purwokerto - Gombong - Kebumen - Purworejo - Kutoarjo - Wates - Jogja (perjalanan pergi balik). Untuk laluan kedua: Jakarta - Tol Cipali - Cirebon - Brebes - Tegal - Pekalongan - Semarang - Magelang - Muntilan - Yogyakarta (perjalanan pergi balik. Perjalanan ini tidak hanya menggunakan 1 armada tetapi memiliki kenderaan perwakilan dengan kekuatan mobil yang sangat baik, beberapa armada yang digunakan termasuk: Elf Long, Daihatsu Luxio, Toyota Innova, Suzuki APV, dan Toyota Hiace.

Kemudahan yang disediakan oleh Golden Prima Travel sangat lengkap dan selesa. Seperti kemudahan ulang-alik, kereta yang dilengkapi dengan penyaman udara, hiburan dalam bentuk muzik audio, dan tempat duduk yang selesa menggunakan tempat duduk berbaring sehingga anda tidak perlu takut sesak dalam perjalanan. Golden Prima Travel juga mempunyai kakitangan dan kru yang ramah dan sopan serta pemandu yang boleh dipercayai dan pakar dengan pengalaman lebih dari 3 tahun. Pengurus pelancongan juga terus berusaha untuk meningkatkan kualiti mereka untuk memenuhi keperluan pelanggan mereka. Tujuan utama perjalanan ini adalah untuk memberi keselamatan dan keselesaan kepada penumpang semasa perjalanan mereka. Sekiranya anda ingin menempah tiket Golden Prima Travel, anda boleh memesannya dalam talian dan luar talian. Tempahan tiket dalam talian boleh dibuat melalui aplikasi tiket yang boleh dimuat turun melalui Playstore atau Appstore. Anda juga boleh mengunjungi laman Easybook.com dengan pergi ke laman web tersebut dan kemudian memilih bandar asal, kota tujuan, tarikh keberangkatan, dan jumlah tiket yang akan dipesan. Untuk pembayaran, anda boleh memilih pelbagai kaedah pembayaran yang telah disahkan selamat. Ini tentunya sangat mudah untuk anda tanpa perlu beratur di kaunter. Untuk pesanan luar talian, anda boleh terus mengunjungi kaunter perjalanan dan membuat pembayaran tunai. Ayuh, melancong menggunakan Golden Prima Travel, pesan tiket secara dalam talian di Easybook.com.

* Only 0.01% trips slightly higher than counter price. ** Only applicable for transactions without the use of discount code and trips offered by certain companies. *** For certain trips only, discount already reflected in the ticket price itself (i.e. lower price than bus counters). * Bus pictures are for reference only. * Trip durations are estimated time only.